Ανυπότακτη Αττική: Η Διοίκηση Πατούλη, σταθερά, μέχρι τέλους αντιδημοκρατική

 


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που συνεδριάζει αυτή την ώρα, ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση ότι η συνεδρίαση για τον τελευταίο προϋπολογισμό που θα καταθέσει στη θητεία της, θα γίνει και με εξ αποστάσεως συμμετοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι, με φωτογραφική διάταξη, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, επετράπη από τον προηγούμενο υπουργό εσωτερικών, Βορίδη, στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης να συνεδριάζουν κατ εξαίρεση εξ αποστάσεως μια φορά το μήνα. Έτσι, η διοίκηση, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την δια ζώσης παρουσία των συμβούλων της, μέχρι τώρα περιορίστηκε σε μια συνεδρίαση το μήνα, ενώ σχεδόν κανείς από τη διοίκηση δεν έχει έρθει ποτέ σε δια ζώσης συνεδρίαση.

Στον τελευταίο μήνα της θητείας της και δεδομένου ότι ήταν αδύνατο να περιοριστεί σε μια συνεδρίαση, η διοίκηση αποφάσισε να διεξάγει δια ζώσης τη σημερινή συνεδρίαση, με διαχειριστικά κυρίως θέματα, για να μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Πρόκειται για έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο και ευθεία απαξίωση του συμβουλίου, στην οποία βέβαια η διοικούσα παράταξη μας έχει συνηθίσει.

Βέβαια, η ΝΔ έχει δουλέψει ήδη για αυτούς και τους επόμενους, προβλέποντας ότι στην επόμενη θητεία, η δια ζώσης συνεδρίαση γίνεται εξαίρεση.

Όσα εμπόδια και να βάζουν, είναι απαραίτητη και αναγκαία η κινητοποίηση των πολιτών και των κινημάτων για να οριοθετούν και να αποτρέπουν τα σχέδια τους.

Νεότερη Παλαιότερη