Περιστέρι, πόλη «αδιάβατη» για τους πεζούς…


Η ειδυλλιακή εικόνα που εμφανίζεται για τον δήμο Περιστερίου στηρίζεται κυρίως στην εικόνα του κέντρου της πόλης και ιδιαίτερα στον κεντρικό πεζόδρομο όπου είναι ανεπτυγμένη και η μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Η εικόνα αυτή χρησιμοποιείται από την διοίκηση Παχατουρίδη για να παρουσιάσει τον δήμο ως πρότυπο και αναπαράγεται από τα φιλικά σε αυτήν μέσα ενημέρωσης.

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντιληφθεί κάποιος ότι η εικόνα αυτή είναι πλασματική. Αρκεί κάποιος να περπατήσει μερικά μέτρα πιο πέρα και θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατεστραμμένα πεζοδρόμια, λακκούβες από δέντρα που έχουν κοπεί, κλειστές ράμπες και αδιέξοδες διαβάσεις για τυφλούς. Το σκηνικό συνεχίζεται με  τραπεζοκαθίσματα που παράνομα καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, εμπορικές δραστηριότητες και διαφημιστικές ταμπέλες που περιορίζουν τους πεζούς. Ακόμα και ελεύθεροι χώροι έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Είναι εντυπωσιακό ότι αυτή η εικόνα δεν περιορίζεται μόνο στις γειτονιές που εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης αλλά επεκτείνεται και στα περισσότερα σημεία του κέντρου.

Η κατάσταση αυτή εκτός από την δυσκολία κίνησης των πεζών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, των μικρών παιδιών, των ατόμων με αναπηρίες, των μητέρων με το καρότσι ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα όλων καθώς μπορεί να είναι  αιτία για τραυματισμούς.

Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να προχωρά σε συνεχείς αναπλάσεις του εμπορικού κέντρου και το συνεχές ρέβε ξήλωνε των πεζοδρομίων και άλλων χώρων γύρω από την πλατεία Δημαρχείου, διαθέτοντας τεράστια ποσά προκειμένου κάποιοι λίγοι να κερδίζουν, ας ασχοληθεί με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι γειτονιές προχωρώντας σε παρεμβάσεις που θα βελτίωναν την κατάσταση για τους κατοίκους της πόλης μας.

Νεότερη Παλαιότερη